Ik ben Pauline en ben sinds medio 2022 te vinden op de Klimtoren. Wat is het heerlijk om te werken op een kleine dorpsschool waar niemand een onbekende is en de lijntjes kort zijn. Een school die ook nog eens omringd wordt met veel groen en bos, wat een fijne plek!    

Sinds de zomervakantie werk ik 1 dag per week met veel plezier in groep 3-4-5 en 2 dagen in groep 1-2. Het is erg fijn om te mogen werken op een school die zo past bij mijn eigen visie en die ook nog een in de buurt van mijn woonplaats Balkbrug ligt. In het mooie Balkbrug woon ik samen met Rein, mijn 3 dochters en veel verschillende dieren.

Ik vind het belangrijk dat elk kind zichzelf kan en mag zijn en daarin de begeleiding vindt die het nodig heeft. Elkaar leren kennen en vertrouwen om zo de basis te leggen om verder te kunnen bouwen. De combinatiegroepen vind ik een meerwaarde, kinderen leren zo veel van elkaar. Het omgaan met elkaar, samenwerken en elkaar helpen zijn belangrijke onderdelen voor het ontwikkelen van goede sociale vaardigheden. Het is fijn dat ieder kind zich op eigen niveau en tempo kan ontwikkelen en wij als leerkrachten daar de ondersteuning kunnen bieden die ze nodig hebben om ze voor te bereiden op de wereld om zich heen.

Als leerkracht ben je zelf ook altijd in ontwikkeling. Door scholing en ervaring verwerf je meer kennis en vaardigheden die weer ingezet kunnen worden binnen de school maar ook daarbuiten. Het is fijn om zelf ook in ontwikkeling te blijven, hoe oud je ook bent je bent nooit uitgeleerd!