IPC is het nieuwe en moderne lesgeven, dat blijkt uit de ervaringen van de scholen die ermee werken. We vinden het belangrijk dat leerlingen zelf meedenken over het leerproces.

IPC, de letters taan voor International Primary Curriculum. Het is een werkwijze die effectief leren centraal stelt en die nu nog van toepassing is op de zaakvakken en creatieve vakken. Het team is enthousiast over de manier van leren en laat graag zien hoe leerlingen bezig zijn met deze manier van onderzoekend leren. De verantwoordelijkheid wordt bij de leerlingen gelegd, ze werken thematisch, niet met een boek. Er wordt gewerkt over uiteenlopende thema's en dan gaat het over landen, natuur en geschiedenis, alle zaakvakken. Het enige dat vaststaat, zijn de onderwerpen. Daarbinnen ligt heel veel ruimte, welke kant we ermee opgaan en welke doelen we stellen.

Vaardigheden

Ook wel bijzonder is dat er geen toetsen zijn, maar dat naar vaardigheden wordt gekeken. Het allerbelangrijkste is voor ons dat het gaat om het proces, niet om het resultaat. Het team heeft trainingen gevolgd en wordt begeleid bij het opzetten van de juiste thema’s. We werken samen met het team  van De Bosrand in Kerkenveld en we kunnen andere scholen ook informeren. Wij kunnen als Wolderwijsschool zelf onze keuze maken.