Groep 1 t/m 4 is een onderbouwgroep waar tijdens het schooljaar nieuwe 4-jarige kinderen worden toegevoegd. In onze bijzondere combinatiegroep is er veel ruimte voor spel en sluiten we aan bij de ontwikkelingsbehoeften van ieder kind. Iedere ochtend beginnen we met het bespreken van de dag en kiezen we twee hulpjes. Iedere leerling heeft een weektaak met zowel verplichte als keuzetaken, waarbij de kinderen zelf hun momenten voor de taken mogen kiezen. Dit helpt hen om te wennen aan zelfstandig werken, eigen oplossingen te bedenken en door te zetten.

We werken vanuit thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen, en samen brengen we de klas in de sfeer van het thema. Ieder kind levert zijn of haar eigen bijdrage, waardoor ze zich betrokken voelen bij het leerproces. De klas beschikt over een atelier waar de kinderen kunnen knutselen, schilderen en tekenen, maar ook een huisplaats, bouwplaats, ontdekhoek en informatiehoek, waar ze op hun eigen tempo de wereld kunnen ontdekken.

Daarnaast werken de kinderen met een voetstappenplan, waarin ze doelen stellen die ze graag willen bereiken. Ze kleuren een voetstap in als ze een stap dichter bij hun doel zijn gekomen. Wanneer alle voetstappen zijn gekleurd, vieren we gezamenlijk het behaalde doel. Dit proces stimuleert niet alleen hun zelfstandigheid, maar ook hun doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.