Met Blink Wereld gaan onze leerlingen zelf op ontdekkingstocht. Deze lesmethode voor wereldoriëntatie is bedoeld voor groep 1 t/m 8 en maakt gebruik van thema's zoals aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, techniek en burgerschap. Vanuit hun eigen nieuwsgierigheid leren kinderen over de wereld om hen heen. Ze onderzoeken, vragen zich dingen af en vinden zelf antwoorden.

De thema’s die we behandelen, sluiten aan bij onze Blink leesmethode, wat ervoor zorgt dat alles mooi in elkaar overloopt. Onderzoek toont aan dat dit een heel effectieve manier van leren is, omdat kinderen hierdoor de verbanden tussen verschillende onderwerpen beter gaan begrijpen.

We vinden het belangrijk dat leerlingen actief meedenken over hun eigen leerproces. Ze krijgen de kans om zelf vragen te stellen, op zoek te gaan naar antwoorden en samen te werken aan leuke projecten. Hierdoor leren ze niet alleen meer over de wereld, maar ontwikkelen ze ook vaardigheden zoals samenwerken en probleemoplossend denken.

Wat ook fijn is: bij Blink Wereld zijn er geen traditionele toetsen. In plaats daarvan kijken we naar de vaardigheden van elk kind en de stappen die ze maken. Voor ons gaat het vooral om het leerproces en niet om het eindresultaat. Het is belangrijker dat kinderen ontdekken en leren dan dat ze een goed cijfer halen. Zo proberen we ervoor te zorgen dat kinderen leren van hun fouten en op eigen tempo groeien.