KC De Klimtoren is een mooi, oud schoolgebouw dat midden in het dorp Drogteropslagen staat. Het gebouw straalt een soort rustieke charme uit die goed past bij de gemeenschap waarin het zich bevindt. Voor de school ligt een groot plein waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Daarnaast is er genoeg plek om te parkeren, wat het voor ouders makkelijk maakt om hun kinderen naar school te brengen en op te halen.

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het plein is zo ingericht dat kinderen er veilig kunnen spelen. Ook als de school uit is, zorgen onze leerkrachten ervoor dat de kinderen veilig kunnen oversteken. Dit aspect van zorg en aandacht wordt door ouders zeer gewaardeerd.

Wat ons uniek maakt, is onze aanpak die verder gaat dan alleen lesgeven. We zien de school als een belangrijk deel van de lokale gemeenschap en willen een plek zijn waar kinderen zich op meerdere vlakken kunnen ontwikkelen. Niet alleen in rekenen en taal, maar ook in hoe ze met anderen omgaan en zichzelf begrijpen.