Mijn naam is Anja Baay-Manschot in 1962 geboren te Amsterdam. Na mijn opleiding aan de pedagogische academie in 1983 ben ik gestart als vakleerkracht muziek. Gewapend met gitaar en een heleboel andere instrumenten ging ik op pad. Dit heb ik ruim zes jaar gedaan. Met heel veel plezier les gegeven aan zeven verschillende scholen in Purmerend, Edam en Volendam. Ruim twintig jaar geleden met mijn man en zoon de oversteek naar Drenthe gemaakt. Uiteindelijk bestond ons gezin uit drie kinderen (twee zonen en een dochter).Intussen zijn er twee het huis uit en de jongste woont nog thuis.

Drie dagen ben ik werkzaam op KC De Klimtoren Drogteropslagen. Binnen ons team past de functie ICC (cultuur coördinator) er heel goed bij mij. Kinderen uitdaging bieden op het gebied van creativiteit ,samenwerken en de verbinding maken met de wereld om ons heen. Ik vind het heel belangrijk om kinderen hun talenten te laten ontdekken en dat ze vooral met trots naar zichzelf kunnen kijken.

Als juf aan de basis te mogen staan van de ontwikkeling van kinderen is heel bijzonder en waardevol. Je basisschool-tijd moet een stevig fundament zijn waar je met plezier op terug kunt kijken.