Mijn naam is Anita Hoekstra en ik werk sinds 2018 als intern begeleider op De Klimtoren. Een fijne school waar je je direct ‘thuis’ voelt. Wat meteen opvalt als je door de school loopt is de rust, de geborgenheid, de vriendelijkheid, de deskundigheid en de behulpzaamheid. Kortom: een ideale omgeving om je als kind te kunnen ontwikkelen en ontplooien. Naast mijn functie als intern begeleider op De Klimtoren vervul ik deze functie ook op De Bosrand in Kerkenveld. Daar begeleid ik ook individuele en/of kleine groepjes leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.

Ik werk sinds 1992 in het onderwijs. Eerst alleen als leerkracht, later ook als intern begeleider waarvoor ik in 2012 mijn diploma Master Sen (Begeleiden en innoveren) heb behaald.

Naast mijn baan als intern begeleider ben ik ook moeder van vier kinderen (Annelies, Jos, Tim en Julia).  Samen met mijn partner Gerald en de kinderen wonen we op een prachtig plek in De Wijk. In mijn vrije tijd mag ik graag wandelen (in de natuur), lezen, creatief bezig zijn, leuke dingen doen met het gezin of vriendinnen.

Als kind ben ik opgegroeid in Hoogeveen. Wat mij vanuit mijn eigen lagere schooltijd is bijgebleven is mijn juf van de kleuterschool. Gewoon omdat ik me heel fijn voelde bij haar in de klas. Achteraf terugdenkende (met professionele blik), omdat zij alle kinderen waardeerde op eigen kwaliteiten en iedereen daarmee het gevoel gaf waardevol te zijn. In mijn coachende rol als intern begeleider neem ik dit mee in mijn werk door samen met de leerkrachten te kijken én luisteren naar leerlingen (en hun ouders). Om zo als team zo goed mogelijk tegemoet te kunnen komen aan de individuele onderwijsbehoeften van onze leerlingen, waardoor iedere leerling zich op eigen wijze competent en waardevol kan voelen.